Blandt trollingfiskere er der nogle, der udelukkende sværger til trekrog, nogle udelukkende til enkeltkrog, mens andre skifter afhængigt af tidspunkt på sæsonen. Nu har vi testet det, og beskrevet hvad der er op og ned.

1. Trollingblink går forskelligt afhængigt af model, og det er forskelligt hvor meget fart der skal til for at blinket går optimalt.

2. En trekrog giver mere vandmodstand end en enkeltkrog, og derfor kan blinket, uanset model, tåle mere fart med en trekrog end en enkeltkrog.

3. I de kolde måneder trolles der generelt langsommere, end i de varmere måneder. Derfor giver det mening at bruge enkeltkrog i koldt vand, da man så kan komme endnu længere ned i fart.

4. Hvis man bruger woblere, kan man reducere gangens aggresivitet med en trekrog (mere vandmodstand)

5. Til dem der siger at enkeltkroge vejer mere end trekroge og det skulle have noget med gangen at gøre, kan vi fortælle at dette ikke er tilfældet – se vægtbillederne.

VMC permasteel trekrog

6. Ved at sætte enkeltkroge på blink, der kræver meget fart, og trekroge på blink der kræver lav fart, kan man fiske med en kombination af blink, der ikke ville kunne lade sig høre hvis man udelukkende brugte en krogtype.

7….. Og så er der det helt store spørgsmål om krogningsegenskaberne. Det kræver mange hug før der kan laves statistik på dette. Vi er i gang, men der går flere år før vi har svaret. Der skal tælles antal hug på hver type, samt antal mistede fisk, sammenlignet med fisketid og så er der stadig usikkerhed omkring de fisk der blot er henne at slå til blinket. I får en update hvis vi bliver klogere