Lystfiskerprofil: Specimen fiskeri inden for stort set alle arter! Det er meget kompleksiteten i fiskeriet, der driver mig. Sammen med Ulrik Holm Nielsen, min faste fiskemakker, udvikler vi konstant vores teknikker og tackler. Jeg er meget interesseret i, hvad andre gør, da det nu engang er en lettere måde at lære på fremfor at opfinde alting selv. Hvis jeg ser noget smart. prøver jeg det af, og tilpasser det til mit eget fiskeri, hvis det virker. Jeg har den tilgang, at man altid kan lære noget nyt, og jeg tror, at det er forskellen på dem, der nogle gange fanger fisk, og dem der altid fanger fisk.

Arter, jeg har jagtet, er: Mit fiskeri favner meget bredt, og jeg glæder mig altid til den kommende sæson, om det så er det sene efterårs aborrefiskeri, vinterens geddefiskeri, tidlige forårs put-fiskeri og lakse trolling, forårets medefiskeri efter sudere, sommerens sandarter, græskarper, sommertorsk og artsfiskeri på sundet eller efterårets fiskeri efter karusser, karper, hvarre og øvrige fladfisk. Jeg er drevet af at fange mange og store fisk, og derfor fisker jeg arterne i deres topsæson. Det, jeg nyder allermest ved fiskeriet, er fighten – jo flere jo bedre, og jeg bliver aldrig mættet.

Skal være i grejboksen og hvorfor: Rapala X-Rap Subwalk er klart favoritten – ganske enkelt fordi den fanger fisk! Den kan fiskes så varieret, at den kan bruges året rundt til gedder, aborre og desuden lakse-trolling. Første gang, jeg så den i aktion, var ved det lokale klubhus, og i allerførste kast fulgte en stor ørred ind efter agnen. Den er let at fiske, og går i overfladen, så jeg ser ofte fisken, når den hugger – det giver lige et ekstra adrenalin kick.

”Go To” Rapala Wobler: Rapala Max Rap i 15 cm version, en perfekt kopi af en tobis. Virker til gedder, aborrer, makreller, ørreder, laks, og de små trekroge, den er monteret med, gør den også velegnet til hornfisk.

Foretrukne fiskevand: Hvor der er fisk! Om det er fersk-, salt-, eller brakvand spiller ingen rolle. Hvis jeg kun måtte fiske et sted, ville jeg vælge Øresund på grund af det meget varierede fiskeri, som sundet byder på,

Bedste lystfiskerhistorie: Der er mange gode minder. Dem, der har brændt sig mest fast, er fra barndommen, hvor en 5 kilos gedde var en kæmpe oplevelse. I dag skal der lidt mere til. Mit favoritminde er min første +10 gedde, som var en fisk, jeg på daværende tidspunkt havde jagtet i mange år og flere gange været meget tæt på. Efter en tur i byen var Ulrik og jeg en hel dag på søen, og alle tømmermænd og træthed forsvandt helt under det fantastiske geddefiskeri med 25 fisk i båden, 4 stk. over 9 kg med min første +10 gedde på blot 10,04 kg som topfisk. Siden da er det blevet til mange store gedder, men glæden over den første +10 slår alligevel disse fangster, fordi det var en fisk, jeg havde jagtet så længe.

 

Seneste indlæg Thoke Wisthoft

Store skrubber

På sidste fladetur var målet at fange nogle store skrubber. Selvom skrubberne også er vilde med børsteorm, så har…

Læs mere

Aborrer på Rapala Shadow rap

Planen denne weekend var 3 dages tur på Nordsøen, men første dag blæste væk, så det blev afkortet til 2 dage. Selvom…

Læs mere

Langer på Nordsøen

Planen denne weekend var 3 dages tur på Nordsøen, men første dag blæste væk, så det blev afkortet til 2 dage. Fredag…

Læs mere

Vinder af Storebæltscup

Weekenden blev brugt på Storebæltcup sammen med Søren Seneca on Torben Andersen. Ulrik var også en del af holdet, men…

Læs mere