Ihærdig havørredfisker, der trådte sine første fiskesko på molerne ved Helsingør, hvor min far hev mig med op for at fange fladfisk. Senere flyttede vi til Jylland, hvor særligt åfiskeriet og put and take fiskeriet, fangede min interesse. Dette skyldes jo nok, at der er langt til kysten, når man bor i Midtjylland. Senere flyttede vi tilbage til København igen, hvor jeg hurtigt fandt venner der var lige så tosset med at fiske som jeg selv. Det blev til mange gode ture rundt omkring, både til put and take søerne, men også i stigende grad ud mod kysterne. Særligt Isefjorden, Roskilde og Kalundborg fjord, var hyppigt besøgt fiskevand. Bagsværd, Lyngby og Furesøen blev også besøgt, i håbet om at finde nogle af det større gedder. De sidste 10 år, har det særligt været kystfiskeriet der har rykket i stængerne. Og i dag, fisker jeg stort set ikke efter andet, end fedt finner. Fra tid til anden, ryger der stadig agn afsted efter gedder og aborre, men det er og bliver primært ørreder der er mit foretrukkende mål for min fisketur.

Arter jeg primært jagter: Havørred, Regnbueørred, Makreller, Multer

Skal være i grejboksen:

Møresilda i 10 gr og gerne i naturtro farver. Der er ikke noget som kan få havørrederne på stikkerne, end når der svømmer en frisk lille møresilda forbi dem. Jeg har selvfølgelig som så mange andre kystfiskere et godt udvalg med, men særligt dette lille blink, har givet mig en del fisk igennem tiden.

”Go To” Rapala Wobler:

Når jeg fisker de fynske åer, sidder der som oftes en Jointed Rapala wobler for enden af linen, og gerne en af de små på 7 cm. Farverne som firetiger samt den klassiske fluorescent red er mine klare favoritter.

Foretrukne fiskevand:

Mine foretrukne fiskevande, er helt klart dem der giver mig vind i håret. Flot natur og et godt bølgeskvulp en gang i mellem. Derfor er jeg ofte at finde rundt langs de fynske, sjællandske samt de bornholmske kyster. Kort sagt, så bliver det meste af mit fiskeri dyrket i saltvand. Dog kan jeg godt lide den ro og natur, der findes mange steder langs vores danske åer. Så står jeg ikke ved kysterne, lister jeg sten sikkert rundt langs bredden og kigger efter ørrederne i åen.

Bedste lystfiskerihistorie:

Den bedste historie, må klart være fra en tur i kajakkerne på Storebælt. Her var vi 3 fiskekajakker afsted, for at finde torsk, sej eller måske et par havørreder. Turen blev dog forstyrret, af flere delfiner der kom helt tæt på os. Vi havde dem rundt om os, i knap 2,5 time, før de atter forsvandt ud af syne igen.

 

Seneste indlæg Thomas Graversen

Efteråret står for døren….

Hvilket tydeligvis også kan ses på mange af de flotte fisk, der på forskellige medier bliver vist frem af glade…

Læs mere

Spontan tur til Langeland

I forbindelse med optagelserne til Gone Fishing Fyn, har vi efterhånden besøgt en del pladser rundt omkring på Fyn og…

Læs mere

Aftentur efter havørreder.

Aftentur efter havørreder. Efteråret er på vej, og sæsonen for nattefiskeri efter havørreder er ved at rende ud.…

Læs mere

Aftentur efter havørreder

Efteråret er på vej, og sæsonen for nattefiskeri efter havørreder er ved at rende ud. Derfor besluttede vi os for en…

Læs mere