Da vinden var for kraftigt til den planlagte tur på søen efter gedder blev det i stedet til en tur i et lokalt vandhul, for at se om jeg kunne lokke en græskarpe til overfladen.

Efter at have fisket til en fisk der stod stille på lidt dybere vand og ikke gad noget som helst, fandt jeg et grødehul i en lille vig, hvor der stod 2 fine fisk.

Der blev serveret et hjørne toastbrød på en VMC 7022 str. 6 fisket på løsline. Efter en evighed steg den ene fisk op og nappede lidt til brødstykket, uden at indhalere det. Herefter stilledede den sig pænt på plads igen. Jeg rev krogen ud af brødet og fik agnet et mindre stykke op, og placeret foran fiskene igen. Den anden fisk nærmede sig brødstykket uden krog, men stoppede 5 cm fra det, og gled langsomt væk igen. Efter endnu en evighed besluttede jeg, at tage lidt billeder af de to træge fisk. Bedst som jeg var igang med det, steg den ene fisk pludselig ud af ingenting og indhalerede krogagnen, og det fik jeg så et sjældent billede af.

Jeg smed mobilen og fik sat krogen, og efter en kort fight med lidt grøde indblandet fik jeg nettet en fin græsser på 10,02 kg. Fisken lavede en “græskarpe classic” og gik amok i nettet, som resulterede i, at jeg selvfølgelig blev gennemblødt – mindst lige så klassisk.