Så blev det tid til sæsonens første aborretur. Jeg kom lidt sent ud af døren med lidt tilfældigt grej i tasken, og fik oven i købet lov til at rigge båden til i dagens eneste regnbyge.
Jeg brugte lidt over en halv time med at søge rundt med mit Humminbird instrument, og endelig tikkede der nogle aborre ind på  Side Imaging. 
Der blev trykket ankerfunktion på den frontmonterede Minn kota, og spinnestangen blev fundet frem. 
Jeg lagde ud med en lille tailspinner fra Storm – fisk i hvert kast, men der var lidt for mange små imellem. Derfor skiftede jeg til en 11 cm Rapala Shadow Rap deep, hvilket sorterede de mindste fisk fra, og hurtigt resulterede i en virkelig fin fisk på 1420 gr., og så var turen allerede en succes.

Herefter fik jeg desværre sat wobleren i bunden, og kassen med flere lå derhjemme….. Nå, heldigvis havde jeg en spand skaller med, og der blev rigget om til gliderig på bunden. I mellemtiden havde fiskene flyttet sig, og jeg måtte i gang med en ny søgning. 
Da jeg fandt fiskene igen kastede de små aborrer sig over skallerne, så jeg måtte sortere i agnskallerne og vælge de største, men flere gange hev jeg aborre op, der havde taget en skalle på sin egen størrelse.
Jeg ramte yderligere 3 rigtig fine fisk over 1400 gr. med den største på 1480 gr., før agnskallerne slap op. Så måtte jeg tilbage til den lille tailspinner, med samme resultat som tidligere. Små fisk i hvert kast, hvorfor jeg godt mættet besluttede at stoppe fiskeriet for denne dag.