Den yngste af drengene, Mikkel på 6 år, havde spurgt om vi snart skulle ud at fiske igen, men de børn har det ofte med at ombestemme sig.

Jeg havde fortalt at jeg tog ud at fiske aborre, og da der var mulighed for, at han ville dukke op, havde jeg fanget en spand skaller, og taget både bundmede og flådstang med.

Hele formiddagen var fiskeriet ret sløvt, men over middag fandt jeg en stime bedre fisk, hvor jeg selv fik hevet nogle fine fisk, og så skete det at knægten ringede: “far fanger du noget? Er der mange fisk?” Og da jeg svarede at der var lidt fisk besluttede han dig for at komme forbi.

Han troppede op i det store thermosæt og vinterstøvler, men da pladsen krævede høje gummistøvler, måtte han en tur op på skuldrene at sidde. Der sad han så og fægtede løs med en 11 fods bundstang, og fik i løbet af en halv time fanget en håndfuld aborre.

Herefter var far træt i skuldrene, og vi skiftede til en anden plads, der havde givet et par enkelte fisk tidligere på dagen. Solen var ved at gå ned, og det resulterede i en hugperiode, hvor vi begge kunne stå med hver sin stang og fange et par fisk på skallerne. Mikkel fiskede flåd, og han kunne hver gang melde, at det var “en stor fisk, som trak hårdt” – En enkelt gang var der måske noget om snakken🙃