Hvis du fisker med Rapala, som jeg gør, er det ikke pga. krogkvaliteten du skal skifte. Alle Rapala er monteret med skarpe VMC kroge fra start, så den skal bare fiskes direkte fra pakken – medmindre du ønsker at ændre lidt på woblerens egenskaber, hvilket kan være en fordel i nogle situationer.
Vægten, og vægtfordelingen på en wobler, har rigtig meget at sige og et halvt gram kan ændre en flydende wobler til neutral, en neutral wobler til en let synkende, eller en let synkende til en hurtigt synkende. 

Nederst en original shadow rap, og øverst en shadow rap tilføjet et halvt gram, ved at skifte til kraftigere kroge

Jeg har haft stor succes med at ændre Shadow Rap til at være hurtigere synkende, og på de rigtig svære dage efter aborre, har jeg haft succes med at ændre Shadow Rap Shad fra at være langsomt stigende til at være neutral, så jeg kunne holde længere spinstop, mens wobleren blev på samme sted

Vægtforskellen på Shadow Rap originale VMC kroge og VMC 7554 CB str. 8 (2x wiretykkelse)

Det halve gram ekstra vægt kan tilføjes ved at skifte krogene til en kraftigere model, eller ved at gå en krogstørrelse op.
Man kan også nøjes med at skifte en enkelt krog, og derved gøre woblere mere hale, eller næse tung.

På VMC’s krogpakker er wiretykkelsen angivet, så det er let at finde en kraftigere model