Normalt er kasketten det eneste fra Rapala jeg har med på kysten, og for enden af linen sidder der som regel en gennemløber.
Der er dog en undtagelse, og det er de dage, hvor ørrederne hurtigt lurer at gennemløberen ikke er spiselig. Denne situation er typisk de stille dage, med helt klart vand, hvor ørrederne jager tobis langs kysten tidligt om morgenen. Uden vind eller lidt uklart svæv i vandet, har fiskene lettere ved at gennemskue bedraget, og derfor fisker jeg med en agn der ligner en rigtig tobis. Rapala MaxRap fås i 4 størrelser. Typisk bruger jeg de to mindste på kysten, og de 2 største til at dørge ørreder over lavere vand, eller under lakse trolling.

MaxRap i 13 cm, inhaleret mere end halvvejs

De helt stille forhold var til stede, da jeg skulle hente ungerne fra sommerhus, hvor de havde været på ferie hos mine forældre. Stangen var selvfølgelig medbragt, og på 1,5 times morgenfiskeri fik jeg 4 fisk på land, og bommede 2 hug – hvordan det så end kan lade sig gøre, at fisken ikke bliver kroget på en agn med 3 kroge?. De 2 største var 50 cm og røg på grillen om aftenen, og de 2 mindste på 40-45 cm svømmer endnu.