På min ferie i Frankrig skulle der fiskes en enkelt dags seriøst fiskeri, og i stedet for et eller andet tilfældigt, tog jeg på tur med Vincent fra Rapala France. Vi havde aftalt at fiske Black bass (som er samme art som den amerikanske largemouth Bass). 
Vi fiskede fra flydering i en flod fyldt med grøde. Det var min første gang i flydering, så ud over at metode og art var ny, så skulle jeg også lige kæmpe med at navigere i flydering.


Jeg har aldrig rigtig været fan af flydering, og jeg vil ikke sige at jeg ændrede holdning efter denne dag. Nye arter har jeg dog altid været fan af. Jeg har tit undret mig over at amerikanerne er så ville med Bass, da det på de youtube klip jeg har set, mest bare ligner at de flår dem ind uden fight. Da denne dag var forbi havde jeg ændret holdning på dette punkt. Bass fiskeri er mega fedt og fisken fighter vildt godt, så Bass fiskeriet fik en ny fan, og det er selvom jeg kun fik landet små fisk.
Vi startede fiskeriet efter fisk der stod højt i vandet. Gummiorm agnet på VMC wacky krog, som jeg selv bruger til aborrefiskeriet. Teknikken var at kaste ormen ud, lade den synke langsomt, med et par små jig’s undervejs. Når fisken huggede, skulle man lige tælle til fire, inden man hav modhug og satte krogen – vildt spændende. Efter en halv time fik jeg første sug, og med noget spænding fik jeg sat modhugget og kunne fighte en stor fed rudskalle ind. Vincent var ved at dø af grin – det havde han ikke oplevet før.

Ud over Vincent, var der to øvrige med på turen. Hans kæreste og en kammerat, så vi var 4 flyderinge i alt. 
Kort efter ringede Vincents kammerat længere nede fra floden og kunne berette, at texasrig med VMC offset og en jig der lignede en lille krebs var dagens opskrift. Den skulle fisket weedless, så vi kunne kaste helt ind i grøden, hvor fiskene stod og gemte sig.

Storm jig monteret på VMC 7342WG

Vi fik hurtigt rigget om og kort efter mærkede jeg endnu et sug, talt til fire, og sat krogen i min første Bass nogensinde. Selvom det var en lille fisk gav den en fin fight, og jeg kunne skrive en ny art på CV’et. Landingen er den kritiske del, så snart en Bass har hovedet over vandet spræller dem helt sindssygt, hvilket ofte resulterer i, at krogholdet ryger. Dette mistede jeg et par fisk på.

Min første Black Bass

Totalt fik vi 15-20 fisk, med 3 i den bedre størrelse.
Dagen største fisk stod Vincents kæreste for, 46 cm taget på en popper i et gigantisk plask – fedt fiskeri.