Sidste 3 dage af min ferie blev brugt på Nordsøen på det gode skib Bodil.

Dag 2 skulle for mit vedkommende primært bruges på sej og lubbe. Det var stadig vragfiskeri, da mange fiskearter samler sig omkring vragene.
Mens torsk, lange og havkat befinder sig på bunden i og omkring vraget, så står lubber og sej typisk over vraget og skal derfor fiskes pelagisk.
Efter min mening er den bedste metode speed jigging, hvor man sænker en pirk ned i nærheden af bunden, hvorefter den rulles op gennem vandet for fuld smadder. Derfor kræver fiskeriet et hjul med høj udveksling. Jeg bruger fastspolehjul, men man kan også sagtens bruge multihjul.
Da der fiskes i saltvand med tungere endegrej og efter store fisk, er det nødvendigt med et stærkt hjul, der er bygget til dette formål. Almindelige spinnehjul vil simpelthen gå i stykker med det samme. Jeg benytter Shimano Saragosa 5000SW, med powerpro 0,23 mm.

Det blev kun til mindre sej og lubber. Største sej var kun lige over 3 kg og største lubbe var knap 2 kg

Vi fiskede denne dag på dybder fra 70-90 meter, men da strømmen ikke var ret kraftig var en pirk på 250 gr tilstrækkeligt, et stykke op ad linen havde jeg monteret en VMC gummimak som ophænger, delt fordi den er effektiv, men også fordi den har meget lidt vandmodstand, så det hele kan nedsænkes og fiskes lidt hurtigere. Af sej og lubber fangede jeg væsentlig mere end de andre på båden, der brugte tungere grej og langsommere multihjul. De fik til gengæld lidt flere torsk.