Om efteråret kører fiskeriet efter fladfisk på fuld hammer. Fiskene er tykke og hug villige, da de skal spise dig endnu federe til vinteren. Samtidig trækker rødspætterne op på lavere vand, og dermed er de endnu lettere at fange.

Skrubber og Isinger er aktive fisk og kan godt lide at agnen bevæger dig, så dem kan du fange ved at rigget bevæger sig henover bunden med en knobs fart. Rødspætter derimod, foretrækker en mere stille agn, så her skal farten ikke over 0,5 knob og der skal holdes nogle pauser undervejs.

Rigget består af et bly, som for mit vedkommende altid er en gennemløbs pirk mellem 70 og 170 gr, og 2 x VMC 7054 TR kroge, som er en klassiker til fladfiskene. Foran krogene er monteret perler/sprutter/spinnerblade i kradse farver.
Der er nok lige så mange meninger om farver, som der er fiskere, men min farvekombination er skrigende gul og orange til skrubber og isinger, og perlemor + fluorescerende grønne perler til spætter

Øverst mit rig til skrubber og isinger, nederst rigget til rødspætter