Mit opsæt til gedde fiskeri består typisk af 3-4 stænge rigget med hjul, så jeg hurtigt kan ændre strategi, hvis noget viser sig at virke bedre på dagen end andet.

Da jeg fisker primært i meget klart vand, har jeg en ting som er gennemgående ting som gælder alle stænger. Det er at jeg har fletline som hovedline og de yderste 5 meter line før ”geddeforfanget” er flourcarbon 0,40-0,52mm, som er bundet til hovedlinen med FG-Knuden. Den er smal, stærk og ingen problem og kaste ud gennem øjerne på stangen. Mit yderste forfang er 1m flourcarbon med en diameter på mindst 0,92mm.

Hvorfor har jeg så dette. Det simple svar er at jeg fanger flere fisk. Men hvorfor gør jeg det? Jo, jeg tror det er fordi fisken har svære ved at opdage bedraget, da den ikke kan se linen 1m foran agnen. Hvorfor så 5m? De 5m giver lidt elasticitet, der gør at fisk kroget på kort line ikke rykker sig fri, eller i stykker. Krogninger på længere line er heller ikke et problem, da elastisiteten ikke er så stor at det giver et problem. Jeg har prøvet at køre med 10m, men også oplevet at jeg mister flere fisk, dette giver jeg den ekstra elasticitet skylden.

De stænger jeg har med er.

Den ene stiv Jerkbait stang (shimano yasei Jerk H) med et shimano Curado 201, liletykkelse 0,36 Sufix pro 8.

Den anden stang er 8-9” jigstang 40-100g, til at jigfiske med lidt større jigs, 15-23cm. Jeg bruger er Yasei Pike spinning HM med et vanquish 4000. line tykkelse er 0,24 sufix 832.

Den trejde stang er en multistang med shimano 301 tranx, til medium/hevy agn som Rapala peto, -otus og Storm T-Bone. Linetykkelse 0,33mm sufix 832

Den fjerde stang er ikke altid med, den bruger jeg til det helt tunge og dybe, pelagiske fiskeri, med meget vægt. Det er en Shimano Compre med tranx 401HG. Line tykkelse 0,33mm Sufix 832.

link til stængerne.

https://www.normark.dk/fiskeri/fiskestanger/castingstanger/yasei-jerkbait-casting.html

https://www.normark.dk/fiskeri/fiskestanger/spinnestang/yasei-pike-spinning.html

https://www.normark.dk/fiskeri/fiskestanger/castingstanger/yasei-pike-casting.html