Weekendens fisketur stod på jerkfiskeri efter gedder med den nye Haku fra Rapala
Haku er en traditionel jerkbait, men lavet med releaserig, for at der skal mistet færre fisk under fight. Farverne på de nye Haku er i øvrigt helt fantastiske.
Da jerk fiskeri om vinteren skal foregå i langsomt tempo, med nogle forholdsvis lange pauser, og da Haku er synkende, valgte jeg at fiske nogle skrænter af der gik fra 1,5 til 3 meter. De blev fisket af fra båd, så jeg kunne kaste op på skrænten, og så arbejde mig ud over dybere vand.
Det var første gang jeg skulle prøve den nye Haku og i første kast var der fisk, som tog agnen blot et par meter fra båden – wow – super start, selvom det kun var en fisk på et par kilo. Det kunne kun blive en vild dag.

Første kast med den nye Haku

Desværre fortsatte det ikke – der gik mange timer uden jeg hverken så eller mærkede flere fisk, men midt på dagen fik jeg dog endnu en fisk, denne gang en lidt bedre en omkring de 6 kilo.

Dagens anden og sidste fisk leverede en fin fight