På de mørke vinteraftener er der ofte mulighed for at rode lidt med grejet, og på det seneste har jeg brugt tid på at fin-tune en af mine absolutte favoritter, nemlig Rapala Subwalk.
Årsagen til at den er blandt favoritterne er selvfølgelig at den fanger fisk. Men at den går lige under overfladen, så alle hug enten er en kæmpe hvirvel eller fisk helt ude af vandet bidrager også en helt masse.
Vi anvender specielt subwalk i brakvandet, og de gange vi deltog i Brakvands Cup fiskede vi næsten udelukkende med Subwalk.
Fiskene i det lave og sprit klare brakvand er dog ofte meget forsigtige, og vi har oplevet mange fisk, der blot nappede forsigtigt i den bagerste 3-krog uden af blive kroget, så nu skulle der gøres noget for bedre at kroge disse sky fisk.
Mit bedste bud er et release-rig, da den bagerste 3-krog kommer 4 cm længere bag wobleren, og i øvrigt skiftes til en mindre krog, der lettere sætter sig i det yderste af geddens hårde “næb”.

2 forskellige release rig, på nogle af de nye farver subwalk

Da jeg havde bundet release-rigget fandt jeg min lille vægt frem, og kunne konstatere at dette rig vejede 3 gr. mindre end de oprindelige kroge, og for at kompensere for dette er der sat en 3 gr. Powerdot, under min subwalk. Den er afprøvet i den lokale andedam, og den går perfekt, så nu skal den bare i brakvandet.