Det er kun i foråret jeg troller, og udelukkende efter laks. Da der kun bliver til 4-5 trollingture om året har jeg valgt ikke at installere autopilot, men i stedet bruge min frontmonterede Minn Kota til at holde kursen. Den frontmonterede benytter jeg også under vragfiskeri til at holde positionen, og til at styre driften under artsfiskeri.

Da jeg ikke ønsker at kravle ud i stævnen i høj bølgegang har jeg valgt en Riptide Ulterra 80 i-Pilot, som har automatisk nedsænkning og optagning. Jeg har modellen med 152 cm skaft, men den fås også med 183 cm skaft, hvis der er langt ned til vandet.

Bølger skråt forfra og retningen bliver holdt uden problemer.

Tirsdag var der et lille hul i vinden, og og det skulle udnyttes. Der var stadig store dønninger, og vinden havde ændret retning, så gamle dønninger og nye bølger var fra forskellige retninger. Oven i købet skulle det blæse op fra modsatte retning midt på dagen, så det kunne kun blive til en halv dags fiskeri. 

På trods af de barske forhold klarede den frontmonterede at holde retningen hele dagen, og det blev også til en enkelt laks på 9,5 kg