Sæsonen for Østersøens laks har nu været i gang i et stykke tid. De fleste både kommer på vandet i de få dage, hvor vejret tillader det.

Laksene  trækker rundt og søger føde, og følger oftest de stimer med sild og tobis der i øjeblikket er i Østersøen. Det vil sige hvis man ikke kan finde områder med store fisk på ekkoloddet, er det altid en god ide at fiske i områder hvor man kan lode stimer med byttefisk

De fleste der dyrker trollingfiskeriet fisker med div. blink i alle former og farver, som hver i sær skal imitere en fisk som feks. en sild, hvilket de jo æder meget af i øjeblikket

Når jeg troller fisker jeg også med blink på nogle af stængerne, men jeg er også kommet frem til, at jeg ikke vil undvære kassen med div Rapala woblere, da de har så mange fisk på samvittigheden at de bare skal ud og svømme, og her snakker vi faktisk ikke kun laksetrolling men i den grad også havørredertrolling helt ind på det lave vand.

De to modeller af Rapalas wobler som jeg vil vise her skal imitere henholdsvis en tobis og en anden lille fisk.


Den første hedder MAXRAP og er en tobis wobler, den fås i flere størrelser og farver. Fælles for dem alle er, at de har en super finish med de mange små detaljer som feks. øjne, raslekugler, små skæld der reflekter i vandet og den helt rigtige gang, hvilket  gør den super effektiv.

Denne model bruger jeg både til lakse- og havørredtrolling, og alt efter vanddybde og hvor fiskene står, kan man både fiske med og uden belastning. Jeg har demonteret de to forreste kroge og sat en ekstra springring i den bagerste krog. Jeg monterer den med en Rapala knude, som ikke hindrer woblerens gang.

Når jeg belaster den til laksefiskeriet sætter jeg et lod i en lille klemme ca. 10 meter foran, som hurtig kan demonteres inden landing af fisken.

Når det gælder havørreder sætter jeg en fast belastningen ca. 2 meter foran dog er det sjældent jeg belaster den til dette fiskeri da det oftes foregår på 1 til 4 meters vand og derfor ikke er nødvendigt.

Den næste er en SUBWALK og er en jerkbait som jeg normalt bruger til gedder. Den fås  i 9 og 15 cm  og også i mange farver.


Den model har også den samme finish som MAXRAP dog uden raslekugler. SUBWALKEN bruger jeg kun til laks. Den har i sig selv ikke ret meget gang, derfor kombinerer jeg den med en flasher ca. 70 cm foran også spiller det.

På SUBWALKEN demonterer jeg den forreste trekrog, og den bagerste skifter jeg ud med en enkeltkrog der sidder i en svivel. På SUBWALKEN bruger jeg også en Rapala knude til montering.

Gå ind på normark.dk for at se flere farver og modeller på Rapala woblere.

og tjek youtube for at lære Rapala knuden. https://www.youtube.com/user/Rapala/videos