Endnu en tur efter laksen fra Møn. Jeg ankom til klintholm havn aftenen før og fik lagt båden i. Der lå vel allerede 70-80 andre både klar, og flere havde allerede rigget til med blink, flashere og dipsy’er. De gamle rustne trekroge på flere blink var meget iøjnefaldende – jeg forstår simpelthen ikke at man bruger så meget tid og penge på både, motorer, benzin og instrumenter, og så vælger at spare en 5’er på krogene.

De få laksehug man får, skulle helst omsættes til fisk i båden, og selv med helt nye kroge, er der fisk der står af under fighten. Jeg tjekker samtlige kroge inden de ryger i vandet, og de bliver skiftet hvis de ikke er lige så skarpe, som hvis de var nye

De kroge jeg bruger til laksetrolling er:

VMC trekroge: 7554 Carbon Black og 9655 Permasteel

VMC enkeltkrog 9170PS Siwash Salmon

Selve lakseturen var i øvrigt en succes, et enkelt hug blev det til hele dagen. En grov laks tog en 17 cm Rapala MaxRap på riggen i 20 fod, og der var straks “laksedans” i overfalden bag båden, mens knarren på Shimano Tekota hjulet skreg helt vildt.

Dagens vinder

Jeg fik ryddet riggerne og kunne nyde en lang fight, solen stod lige ned i det stille vand og laksen skinnede smukt med sit grønne skær og smukke pletter i vandet.

Det smukkeste syn. Klart vand, solskin og laksens grønne skær i overfladen.

Trekrogen var placeret solidt lige i “saksen” af laksens kæbe, så der var lige tid til at tage et billede af dette smukke syn, selvom det aldrig bliver lige så smukt på foto, som det er i virkeligheden.Til sidst kunne jeg lande en laksebombe på 13,4 kilo, som i øvrigt var propfyldt med friske tobis.

For mere produkt information se http://www.normark.dk/