Væggeuret ringede kl 05.30. I dag skulle gudenåens berømte laksefiskeri endelig prøves af for første gang.Bilen stod pakket, så afsted det gik mod den øvre del af Gudenåen.Jeg havde en ide om at der skulle fanges på Rapala wobler, så grejtasken var pakket med de woblere som jeg selv troede mest på..Rapala deep taildancer, Team esko, samt diverse woblere fra countdown serien, alle har de det til fælles at de kan fiskes forholdsvis dybt, hvilket er nødvendigt da åen er relativt dyb. Da jeg aldrig havde fisket det stykke af Gudenåen før havde jeg også pakket lidt forskelligt af de Rapala woblere som jeg har stor succes med til mit bækørred fiskeri, bla Rapala Jointed 7cm og små Rapala original som ville kunne gøre sig godt på det lidt lavere vand.. Der udover var der pakket lidt forskellige vibrax spinnere i forskellige farver og størelser..

Vi ankom ved vandet ca kl 7 og fiskeriet gik igang, der blev kastet både opstrøms og nedstrøms,men jeg fandt ud af,at med woblerene fungerede det bedst at kaste skråt opstrøms, hvor den så sidst i indspinningen kommer tilbage skråt nedstrøms,bpå den både fisker man i en vifter og får dækket ret meget vand i hvert kast..

Det skulle dog vise sig at blive en lidt hård dag.. Ingen meldinger om fisk fra de forbigående fiskere,og troen på at det skulle lykkes var ved at forsvinde.. jeg spørger min fiskemakker om vi skal pakke sammen, han svarer at han pakker, så kan jeg kaste lidt imens… grejkassen har i løbet af dagen været igennem et par gange, men jeg vælger at monterer en vibrax spinner i str 4..jeg kaster opstrøms ud midt i åen og spinner ind langs egen Brink og smask!!! Så er den der endelig.. Efter en fed og intens fight landes der en smuk blank laks på 93cm og 7,4kg og de godt 18000 skridt som tælleren viser er pludseligt glemt

Grejet som blev brugt var.. Shimano stradic ci4 str 3000 monteret med Sufix pro8 og 0.40 flourcarbon forfang.Shimano speedmaster 9fod ,vibrax spinnere i str4, rapala Taildancer. #Rapala #Vibrax #Rapalafishing. For yderligere produkt info se nærmere på www.rapala.dk