Endnu en tur efter de svære, men rogntunge sandarter.

Som tidligere skrevet hjælper Humminbird’s side imaging mig til at finde flere fisk. Det virker ved at skyde en smal oval kegle ud til hver side. Og således kan man få nogle ret fine billeder af, hvad der er på siderne af båden.

Forskellige kegler der søges med på humminbird. læg mærke til hvor smalt den traditionelle ekkolodskegle er højt i vandet. Hvis fiskene står højt, er de meget svære at finde med blot et traditionelt ekkolod.

Side Imaging returnerer hvad den rammer med en angivelse af hvor langt væk det er.

Hvis jeg skal finde en fisk, som jeg kan se på side Imaging, plejer jeg at stoppe båden, og bakke vinkelret til den side fisken er på. Som oftes rammer jeg fisken i første forsøg, men andre gange tikker den igen ind på Side Imaging, og så må øvelsen gentages.

Fisk der står højt i vandsøjlen. 6 meter fra båden og skygge omkring 22 meter fra båden. Lidt geometri regning giver at fisken står på ca 3 meters dybde. Sandsynligheden for at finde denne fisk med traditionelt ekkolod er meget lille

Jeg har humminbirds absolut bedste og største instrument. SOLIX 15 Mega Imaging G2, men hvis man vil i gang til en lavere pris, så har Humminbird HELIX serien også et rigtig flot Side Imaging

Weekendens tur startede virkelig godt. Første ekko tikkede ind på side imaging, motoren blev sat i bakgear, og fisken tikkede ind på det traditionelle ekkolod lige under båden.

Første ekko resulterede i denne skønhed

Storm Jiggen blev sænket ned, og sandarten kom op og kiggede til den, og efter et minuts små jigøvelser faldt hugget og jeg kunne fighte en rogntung sandart på 6,6 kilo til overfladen.

Fisk der står ca 10 meter væk. Skyggen kan ses på bunden ca 15 meter væk

Næste ekko var fremgangsmetoden den samme, og resulterede også i et hug. Desværre røg denne sandart af efter få sekunders fight.

Afvisning igen – fisken stikker af☹️

Og…. så skal jeg ellers love for at sandarterne lukkede munden resten af dagen. Mange var oppe og kigge, men de stak hurtigt af igen. Gedderne derimod gik til den, så der var 8 styks i overfladen til afkrogning.

Av – for et ekko BIG FISH!… og ja – den stak også af