En gang eller to i løbet af foråret bliver det altså også til en put & take tur for mit vedkommende – Store fisk på let grej er nu meget sjovt.

Put & take er også en oplagt mulighed for at prøve nye ting af, da de mange hug hurtigt giver et sammenligningsgrundlag. Det har jeg f.eks. benyttet til at blive klogere på forskellige trekroges krogningsegenskaber.

På denne tur var det dog noget helt andet der skulle sammenlignes, nemlig shimano’s bedste hjul indenfor fastspole og multihjul. Mit gamle trofaste Stella 2500 FE jeg vandt tilbage i 2011 i en konkurrence i Fiske Avisen skulle sammenlignes med mit spritnye Metanium DC. Fiskene var dog ikke rigtigt i hopla, så det blev kun til én fisk på hvert hjul. Stella stod for en fisk på 4,8 og Methanium for en fisk på 5,2.

Eftersom det lette fiskeri med multihjul stadig er nyt for mig, så kaster jeg længst med fastspolehjulet, men multihjulet kaster længere og længere ud, og jeg tænker snart, at jeg kan kaste lige langt. Multihjulet kaster dog meget mere præcist, og det er let at lægge wobleren tæt på træer og buske.

Ved indspinning vinder multihjulet også. Der er meget mere kontrol over agnen, og den er lettere at arbejde med.

Fight vinder multihjulet med flere længder. Multihjul og store fisk passer bare sammen, så selvom det blev 1-1 i antal fisk mellem de to hjul, så vinder multihjulet 3-1 i egenskaber, og det er selvom jeg kun lige er begyndt, at fiske med det.