Så røg jeg også med på vognen, og 2 stk 12v marinebatterier med samlet vægt på 80 kg er nu skiftet ud med et blot 19 kg tungt 24V 100 Ah Lithium batteri købt på Lithiumpro.dk.

Udover at spare 60 kg vægt, har jeg nu også mere strøm til den frontmonterede Minn Kota Ulterra Riptide, og jeg slipper for at serieforbinde de to 12V batterier.

Jeg havde længe gået og kigget på Lithium batterier, men var noget afskrækket af prisen.

Jeg var tidligere faldet over Lithiumpro, men på det tidspunkt kunne deres batterier ikke tåle vand. Nu har de så lavet en ny batteri serie der hedder “Pro serie”, som er klassificeret IP64 vandtæt, og da prisen på lithiumpro er halvdelen af de kendte mærker, blev jeg enig med mig selv om, at det var tid til lithiumbatteri.

Fint lille display, der viser resterende batteri, spænding og temperatur

De skal lige nævnes at der findes 2 typer lithium batterier. Du får den samme mængde strøm og holdbarhed, men de dyre er lettere, og samtidig kan de eksplodere, hvis de kommer i kontakt med vand. De billige hedder LIFEPO4, og er som sagt lidt tungere, men også meget sikrere, da de ikke kan eksplodere.

Minn Kota’s motorer er bygget til almindelige marine batterier, som leverer lidt lavere spænding end lithiumbatterier. Ifølge Humminbirds hjemmeside, kan man fint bruge lithium, så længe at man kun kører op til 85% af max på motoren (over 85% i op til 10 minutter), og da man altid skal købe sin motor med rigeligt overskud(grundet lavere strømforbrug), så er det ikke noget problem.

Til dem der har Minn kota’s kraftigste frontmonterede motorer, så har LithiumPro også lavet et 36V batteri.

Næste køb bliver et 12V 100Ah batteri til min hæk monterede Minn Kota Traxxis og til Humminbird instrumentet. Humminbird kan fint køres med 12V lithium batterier, da de tåler den lidt højere spænding fra lithiumbatteriet.

Minn Kota 60 amp. sikring, der passer til alle deres motorer

Husk altid, uanset batteritype, at sætte en sikring tæt på batteriet, både for at undgå brand, men også for at beskytte motor og Instrumenter. Sikringen bør være vandtæt, og rigtig gerne en automatsikring, så man kan få strøm igen, uden at skulle skifte sikring. Til Minn Kota findes en vandtæt 60A, som passer til alle deres motorer, se billede

For mere produktinformation se Normark.dk