Årets tur på Nordsøen blev igen i år reduceret fra 3 til 2 dages fiskeri, grundet lidt blæsevejr.

Planen var store langer og kulmuler, og vi startede med de store langer på 100 til 130 meter vand.

Når langerne kroges skal de presses væk fra bunden, så de ikke søger skjul i vraget. Derfor skal grejet være i orden. Jeg bruger 0,28 sufix 832 flet som hovedline, og 1,0 mm sufix Superior Leader. Blyet er bundet på et stykke 0,60 Line, da det ofte er blyet der sætter dig i bunden, og derved mister jeg kun blyet i disse situationer. Krogen skal også være i orden. Jeg har set flere der har rettet kroge ud, fordi de havde været nærige, da de købte ind. Jeg bruger VMC 9291PS i str. 8/0 og den er umulig at rette ud!

Tacklet til langer

Det startede fint på de første vrag, hvor jeg fik 6 langer, dog kun op til 6,75 kg. Herefter nægtede samtlige fisk på Nordsøen at hugge. 5 vrag måtte vi igennem, med et resultat på 2 fisk til hele båden, og det var selvom vi kunne se, at der stod fisk over vraget. Sidste vrag på dagen smed dog lidt langer af sig, og der blev landet en 11 kg og en 20,5 kg’s lange på båden.

Næste dag var der havblik og ingen strøm, og det er virkelig ikke optimalt vejr til kulmuler.

Alligevel fik vi 54 på båden, og jeg stod selv for 7 stk. Siden sidste år, har besætningen på Bodil optimeret tacklet til kulmuler, så de tackler vi havde bundet hjemmefra, skulle lige ændres lidt. Tacklet består nu af 2 kroge bundet på hver sin ophænger-tafs. Nederste krog sidder ca. en meter over blyet, og øverste krog sidder 1,5 meter over blyet.