Jeg har fået nogen af nyhederne fra Storm og 13fishing, som er et nyt brand i Danmark. Der var kommet nogen fede aborre jigs jeg bare måtte ud og teste. Så fik arrangeret en kort morgentur, da vejret var lovende uden vind. Kunne man så over i købet ramme en af de helt store vil det ikke gøre noget 😉

Da jeg ankom til søen var der forsat mørkt og lidt diset. Vi fik skubbet båden ud under træerne og sejler langsomt ud. Allerede i første kast får jeg et god hug direkte på droppet. Jeg fiskede med en Storm hit Shad i 8cm. Op i båden kom en 33cm flot aborre.

8cm Storm Hit Shad

Vi lå og søgte rundt langs bunden af skrænterne med sidescan på ekkoloddet, det var tydeligt at aborrene ikke stod så samlet mere. De stod i mindre stimer på 5-10fisk.

Vertigo minnow fra 13fishing

Så vi ændrede stratigi fra at kaste, til at vertikal fiske aborrene. Mit opsæt til det var, dropshot. En vertigo minnow fra 13fishing på en vmc dropshot krog og nederst en krebs fra 13fishing, min afstand mellem de 2 kroge er 20-25cm

Store aborre kan godt lide krebs, da søen har en ok bestand af flodkrebs, var der oplagt at prøve med en krebs, til at kravle hen af bunden.

Da solen begyndte at få magt og ingen vind overhovedet, blev fiskene meget forsigtige. Så vi søgte ud over dybere vand og fandt dem også, men de stod og trykkede sig til bunden. Det var kun de små som kunne overtales til at lege med. Vi fik dog en enkelt flot aborre over kiloet.

En frontmonteret elmotor er guld værd til aborre fiskeri, når man søger meget rundt. Med mange opankringer i løbet af dagen.

Omkring kl 10 døde fiskeriet ud, jeg har idé om at aborrene tit lukker munden efter kl 10, i de klarvandede søer. Har efterhånden oplevet det så mange gange. Vi blev ved indtil kl 12, men uden større succes.

Så skal du ud efter de stort stribede røvere, så handler det om at komme tidligt ud, eller de sidste timer inden solen går ned.