Mit nye baitcaster, Concept A3, fra 13fishing skal helt sikkert bruges til jerkfiskeri efter gedder. Det fås i høj og lav udveksling, og jeg har valgt modellen med lav udveksling, da det er meget lettere at arbejde med under jerkfiskeri. Det er nogle uger siden jeg fik hjulet, og det blev straks gjort klar med Sufix 131 flet i 0,23mm, og sat på en stang, så jeg lige kunne fornemme bremse og hvordan hjulet kører under fight. Bremsen er silkeblød og den fine detalje der hedder “drag alert” giver små kliklyde, når der trækkes line af under fight – Det er bare lækkerier.

Kalenderen har dog været fyldt med alle mulige andre planer end geddeture, så da fiskeriet i weekenden stod på fladfisk blev hjulet indviet her, i stedet for under geddefiskeri.

Turen var ikke den store succes. Strømmen løb 2,5 knob, hvilket besværliggjorde fiskeriet en del. Ved hjælp af den frontmonterede Minn Kota Ulterra fik vi dog bremset båden nok til at det kunne lade sig gøre at fange en stak skrubber. Det positive ved den stærke strøm var, at fiskene kunne stå ret tungt og tage lidt mindre udløb, så jeg fik prøvet bremsen af under fiskeri – næste gang det hjul skal bruges, så bliver det efter nogle store sømkasser – kan næsten ikke vente.