Søndag blev tilbragt på søen lige fra det første til det sidste lys. Der var medbragt grej til både gedde og aborre, så vi bare kunne fiske det, der tikkede ind på Humminbird instrumentet.

Vi startede i et område med 7 meter vand, hvor der stod lidt spredte aborrer. Selvom vi fik en fisk i ny og næ, var det sløvt fiskeri. For at prøve noget anderledes, blev nederste jig skiftet fra neutral farve til en hvid Storm jig med rød hale.

Geddesættet fra årets pike fight. 13fishing Concept A3 hjul og Fate Black stang

Det gjorde en kæmpe forskel, og resten af dagen blev der slidt et par stykker af denne jig op. Ophængeren, som var en mindre Storm jig, fik lov til at forblive i neutral farve hele formiddagen og gav nul fisk. Herefter blev den skiftet til præcis sammeodel i pink farve, og så gav den fisk tre kast i træk – vildt at farven kan have så meget at sige – husk lige dette de dage, hvor du ikke fanger noget.

Fantastisk bygget fisk, på en jigfarve jeg normalt ikke bruger

Den første geddeaktivitet vi så var en 7-8 kg’s gedde der vente i overfladen og snuppede den aborre jeg lige have fightet op.

Geddesættet blev straks fundet frem og området blev fisket grundigt af med en Rapala Peto. Den store gedde var forsvundet men jeg fik til gengæld 2 mindre gedder på 2 og 4 kilo. Det blev til 7-8 gedder mere i løbet af dagen, men ingen med størrelse på.

Den mindste gedde, der tog en peto i model regnbue ørred

Til gengæld fandt vi nogle aborre med størrelse på. På en skrænt på tre meters dybde fandt vi nogle fisk over kiloet og det blev til nogle flotte topfisk på 1480 og 1720 gr.