I takt med at vandet bliver koldere stopper brakvandsaborrerne med at jage skaller og kan dermed kun fanges på levende fjordrejer

Fjordrejerne har den ulempe at de ikke sorterer i størrelsen på fiskene, så man skal ofte igennem nogle flere små fisk når der fiskes med rejer tidligt på sæsonen.

Når vandet bliver koldt nok til, at jeg fisker med rejer, har den store plage af skarver desværre ædt alle de mindre fisk, så her er problematikken med de små fisk ikke relevant.

Rigget til rejefiskeri er noget finere end det jeg bruger når jeg fisker med skaller som agn.

Rejen kroges i halen

For det første er krogen meget mindre, da den skal passe til agnens størrelse og for det andet er forfanget i meget tyndere diameter for at rejen skal svæve mere naturligt i vandet.

Krogen jeg bruger er en VMC 7136 str. 6. Den er super skarp og den drejede krogbøjning giver meget høj krogningsprocent. Forfanget er 0.18 slidstærkt sufix fluorocarbon.

En af de lidt bedre aborre

Rejen fiskes altid lige over bunden på et waglerflåd, så jeg hurigt kan afsøge noget vand, og så rejen er nede ved aborrerne, så de ikke skal bevæge sig for meget efter agnen i det kolde vand.