Det helt nye store grejmærke i Danmark hedder 13fishing. Mærket kommer fra Amerika, og har nogle år på bagen, og har lavet alverdens fede hjul, stænger og agn, primært til bass fiskeri. Sidste år købte Rapala halvdelen af 13fishing og siden da, er der blevet udviklet stænger til det europæiske marked og vi har også fået de agn, der kan bruges til vores predator fiskeri.

13fishing’s gummi er super blødt, og er dermed meget bevægeligt, og netop blødheden i gummiet er forskel på billige agn og kvalitetsagn.

En af de virkelig fede agn fra 13fishing, er vertigo minnow. Der skal absolut ingen bevægelse i stangen til, at agnens lille hale vibrerer, og derfor kan agnen stort set være samme sted, hvis den fiskes som drop-shot.

13fishing 7 cm vertigo minnow monteret på en VMC 7119SH dropshot krog og 0.21 mm sufix fluorocarbon

Det kan være virkeligt effektivt til de træge vinter aborrer.

Video fra tackle warehouse af vertigo minnow i slow motion: