Der var lovet blæst hele weekenden, men et hurtigt tjek på Farvandsvæsenets hjemmeside, sagde at der lørdag skulle være et lille hul i vinden fra 14 til 18, så der skulle vel lige kunne klemmes 4 timers fiskeri ind efter sandart.

Sandartbestanden i søen er meget lille og langt de fleste gedder var trukket på lavere vand for at gøre klar til at gyde, så der var langt mellem ekko’erne der kunne fiskes på.

Vinden var også en del kraftigere end jeg havde håbet på, så det var besværligt at holde båden stille ovenpå fiskene.

Desuden var flere af fiskene i bevægelse, hvilket gjorde det endnu sværere at ramme dem. Efter lang tids søgen tikkede et fint ekko ind på min Humminbird Solix på 15 meters dybde.

Sporet for at ligge lige oven på fisken – der skulle sejles lidt zig-zag frem og tilbage

Fisken var i bevægelse, så der skulle arbejdes for at ligge lige foran fisken. Efter nogle minutter viste fisken endelig lidt interesse. Jeg kroger aldrig sandart på over 12 meters dybde, da de ikke kan tåle den store tryk forskel, så de skal lokkes op på mindst 12 meter. Det var heldigvis ikke noget problem da fisken fint fulgte efter Storm jig’en – faktisk tror jeg det hjalp lidt at flytte den. Jeg stoppede med at rulle ind da jig’en ramte 11 meters dybde og et splitsekund efter kom det velkendte puf fra en sandart der inhalerer agnen.

Efter en god fight, med mange udløb tilbage til udgangsdybden, kunne jeg håndlande en sandart på 6,12 kg og 81 cm.

Turen bød yderligere på en gedde lige over 5 kilo.