Et af de helt sikre forårstegn er rimter på gydetræk. I det kolde forårsvejr er det super fedt at sidde langs åens bred, og stille glide et flåd med strømmen og fange de store fisk.

Hvis fiskene er i hugget, kan man godt fange 25 fisk på en tur, så det kan samtidig være virkelig actionfyldt fiskeri. Fiskene bliver fanget på brød, majs eller orm. Hvis der fiskes med orm er det ofte, at en slank havørred blander sig i fangsterne.

Da fiskeriet foregår ved at drive et lille avonflåd med strømmen, skal der ofte gives tilslag på en meget lang distance, og da den tynde monofil line er meget elastisk, er det derfor vigtigt med skarpe kroge. Jeg bruger VMC 7136CB Chinu i str. 4. Krogen er bundet på sufix fluorocarbon med knotless knot, så krogen får en bedre vinkel i tilslaget. Dette setup gør at fisken stort set skrid bliver kroget i tilslaget på trods af den lange distance.

Nedfalder der absolut skulle blande sig i fiskeriet