Weekenden stod på Ishøj Sportsfiskerklubs årlige tur i Simons put & take

Vi starter altid fredag med størfiskeri og lørdag morgen står den så på ørreder. Jeg mødtes med Thoke ved størsøen fredag kl 16, og en halv time senere sad vi på hver vores stol og holdt øje med stængerne.

Tung fisk på

Nogle størfiskere bruger bolt-rig hvor fiskene kroger sig selv, men vi foretrækker fiskeri med glide-rig, hvor vi sidder og holder øje med stangspidsen, og giver tilslag, så snart støren piller ved agnen. Fiskene er meget forsigtige, og derfor mener vi at det aktive fiskeri er mere effektivt frem for bolt-rig fiskeriet.

Turens største, lige over 43 kilo

Agnen er små stykker fisk og jeg fisker dem på VMC’s 7356 – Sure Set, der er en sindssyg stærk og skarp krog. Den er monteret på 50cm sufix flourocarbon i 0.44, og herefter en slagline på 5-6 meter i 0.70 sufix Leader, for at skåne fisken mod fletlinen.

Fra kl 16.30 til kl 1, hvor vi valgte at tage stængerne optog få noget søvn, blev det til 8 stør. Thokes største var på 35,1 kg og jeg kunne overgå ham med en fisk på lige over 43 kilo – til gengæld fik Thoke flest fisk.