Det er atter ved at være tid til jagten på de smukke havørreder i åen, for mit vedkommende er dette helt unikt, jagt dragten blir fundet frem, nogle hurtigere end andre. Der er bare noget fuldstændig magisk over denne tid. Alle sanserne blir skærpet, en vis ro sinker sig gennem kroppen, når man går der langs bredden.

Et af mine setup til dette å fiskeri er min 7 fods Fate V3 5-20 gram med et CreedGT størrelse 1000. Lækkert solidt og let sæt. Ved åer hvor der er mere udhæng over vandet og ikke så fremkommeligt, benytter jeg en 9 fods Omen Black 10-30 gram, det giver mig lige de ekstra centimeter for at kunne præsentere min agn hvor jeg ønsker. Men når man først har dyrket ens vand, finder man hurtigt ud af hvor standpladserne er, dermed kan du let pejle dig ind på hvilket setup der gør sig bedst ved dit vand.

Mit valg af agn er afhængig af vandstanden, strøm forhold, beplantning osv. På denne dag var jeg taget ud til en å med en god dybde, derfor faldte valget på Rapala’s nye model Countdown Elite 7,5cm 10g. Med en uimodståelig gang i vandet og en arbejdsdybde på omkring 1,2m gjorde den udslaget på dagen. Dette gav mig også muligheden for at teste nogle kroge fra VMC, de hjalp mig med at glide stille af den tætte beplantning af pindsvineknop, lige inden vi kom hen over standpladsen.

Efter lidt kilometer i benene kunne jeg nette denne skønhed på 47cm. Den første fra åen i år. Hvilken befrielse, efter meget søgende, en ny plads kan skrives i bogen, så kan det jo være jeg møder den igen næste år.

Hvis du ønsker yderligere information om mit grej, så er de vedhæftet herunder. Knæk og bræk Flemming

Stang

https://www.normark.dk/fiskeri/fiskestanger/spinnestang/fate-v3-spinning.html

Hjul

https://www.normark.dk/fiskeri/hjul/frontbremse-hjul/creed-gt.html

Wobbler

https://www.normark.dk/fiskeri/endegrej/woblere/countdown-elite.html