Til den sidste konkurrence jeg deltog i, var aborrerne virkelig ikke i hugget.

Dem der fisker aborre ved, at fiskeriet svinger meget fra dag til dag. Nogle dage nægter aborrerne at hugge, mens de andre dage nærmest selv hopper op i båden, og hugger på agn der har samme størrelse som dem selv.

Men på denne konkurrencedag var vi altså ude i første scenarie, hvor vi på vores Humminbird ekkolod kunne se aborrerne nede ved bunden, men hvor huggene udeblev. Derfor blev jig skiftet ud til nogle nye små creature baits fra Blue Fox.

De nye creature baits kommer i tre modeller, dragonfly nymph, mayfly nymph og spike tail. Hver model findes i 7 forskellige farver, hvilket giver 21 variationer. Desuden fåes alle med 4 forskellige dufte, så 84 forskellige varianter totalt😱.

Aborre duften er crayfish, og jeg kunne faktisk ikke tænke mig en bedre duft til aborre end duften af krebs.

Vi valgte at fiske med den største af de nye creaturebaits, der er dragonfly nymph. Farven “amber yellow” viste sig at gøre udslaget denne dag.

Den blev fisket på VMC spinshot i str. 4, så det var virkelig finesse fiskeri på det dybe vand. Tricket for at få fiskene til at hugge var at bevæge den lille agn helt forsigtigt, og så være VIRKELIG hurtig med tilslaget, så snart hugget faldt.

Vi var eneste båd, der lykkedes med at overliste aborre, så vi vandt både første og andenpladsen, takket være de små Blue Fox creaturebaits, der virkelig gjorde en forskel denne dag.