I lokale sø har gedder og sandart efterhånden set de klassiske vertikal jigs så mange gange, at de er begyndt at afvise dem. Det er virkeligt frustrerende, men på den anden side viser det også, at Catch&Release virker, hvilket er super positivt.

Fuld flex på Muse Black fra 13fishing

De klassiske Vertical jigs f.eks. Storm Joker-Vert. er typisk 15-23 cm og med V-tail. For at prøve noget helt anderledes har jeg forsøgt mig med at downsize til agn på 10-11 cm og agn med padle-tail. Ulempen ved padle-tail er, at agnen er meget længere tid om at komme ned til fisken, og den skal bevæges lidt mere, end en traditionel vertikal jig, før padle-tail’en bevæger sig.

Jeg har haft ret god respons på Storm 360GT Searchbait i mørke farver, hvor specielt gedderne hugger uden tøven.

5 kilos sandart på Storms 360GT searchbait

Det er også blevet til en håndfuld sandarter op til 5 kilo på Searchbait’en.

Fordelen ved at downsize er, at der kan bruges lettere grej. Jeg har brugt 13fishings Muse Black i blot 5-20 gr. og haft en masse underholdende fights på det lette grej.