For flere måneder siden landede der en pakke hos mig, indeholdende en Muse Black triggerstang, 203 cm lang og kastevægt på 10-30 gr. Siden jeg fik stangen har jeg virkelig glædet mig til at prøve den, for den virkede virkelig lækker, da jeg stod og svingede med den, hjemme i garagen.

Fuld flex på muse Black 10-30 gr

Formålet med denne stang var det pelagiske vertikal fiskeri efter gedde og sandart, men siden jeg fik den, er det desværre ikke lykkedes mig at komme på søen og prøve den.

Det er heldigvis ændret nu, da den for nylig havde sin debut, hvor den blev indviet på fornemmeste vis, ved både at fighte gedde og sandart.

For mig er der 2 vigtige ting ved en vertikal stang. 1. Den må ikke være for blød, da der skal kunne overføres små aggressive bevægelser til jiggen. 2. Den må ikke være for lang, da følingen med agnen bliver dårligere, jo længere stangen er. Samtidig hjælper en kort stang med til, lettere at kunne fiske op ad bådsiden lige hvor transduceren er placeret.

Stangen er virkelig hurtig med sin topaktion, hvor huggene føles meget tydeligt, og det er samtidig nemt at sætte krogen, når fisken hugger.