Så er årets nordsø tur overstået. Vi var heldige med vejret og fik 3 døgn på vandet, så vi kunne nå det dybe vand efter store langer.

Grejet til vragfiskeri efter lange skal virkeligt være i orden. Der er enormt pres på, når de store langer skal presses væk fra vraget i starten af fighten.

Når man nu har brugt flere tusinde på en fisketur, så er det lidt fjollet at miste drømmefisken fordi man skulle spare et par kroner på endegrejet. Jeg har flere gange set folk miste fisk på en udrettet krog eller en knækket svirvel.

Komponenter til rigget der bruges til st mede Langer

Mit setup til lange fiskeriet består kun af de bedste komponenter, rustfri svirvel og permasteel enkeltkroge fra VMC og line fra sufix. Hovedlinen er flet, sufix832 i 0.28 der holder over 22 kg. Tacklet består af Sufix Superior i tre forskellige tykkelser. Knæklinen, der sikrer at jeg kun mister tacklet ved et bundhug er 0.70mm selve tacklet med krog er 1.0mm, så det kan modstå slid fra skarpe lange tænder, og endelig sidder blyet på en tafs af 0.60mm, så den knækker før resten af tacklet – faktisk er en stor andel af bundhug, blyet der sætter sig.

12,3 blev størst til mig

Vi fik 10 langer over 10 kg på turen, med de 2 største på 19,5 – Den største jeg fik vejede 12,3 kg.

Sidste dagen havde vi forladt det dybe vand og gik efter torsk, sej og lubbe på det lidt lavere vand, men fortsat over vrag.

Sej, torsk, lubbe rig

Igen bestod rigget af komponenter fra VMC og Sufix. Ophængeren er en gummimak fra VMC – meget stærk og virkelig skarp krog. Pirken er ofte monteret med en trekrog, men når der skal fisket helt tæt på vraget, vælger jeg over VMC’s jigging assist hook, da det sparer en del bundhug. Jeg fik både Sej, Lubbe og Torsk. Min største torsk vejede 11 kg, men jeg fik også enkelte andre pæne fisk op til 6,5 kg