Hvilket tydeligvis også kan ses på mange af de flotte fisk, der på forskellige medier bliver vist frem af glade lystfiskere.

Ofte ser vi fisk der har skifte de sølvblanke sider ud, med den mere brunlige efterårsfarve og begyndende “gydedragt”. Er man mest til de stålblanke havørreder, så er det klart yderkysterne der skal satses på. Men er man til stimer af havørreder der samler sig tæt under land, så er det netop nu at man skal søge mod nogle af landets mange fjorde og lavvandet viger rundt omkring.

På denne årstid begynder fiskene at blive noget mere aktive henover hele dagen, og man behøver derfor ikke længere stå tidligt op for at få chancen for en god oplevelse ved vandet.

Fiskeriet med blink der har en god bevægelse er og bliver effektivt til, at kunne finde flokkene af havørreder der er begyndt at samme sig på denne tid af året. Og man kan ofte opleve et nærmest eksplosivt fiskeri, hvis man rammer en stime hugvillige havørreder på sin tur.

Har man brug for at kunne kaste langt på pladserne, så er 9 eller 10´fods stænger optimale. Og med den rigtige opsætning af stang, hjul og line, så kan der virkelig komme noget distance på når blinket sendes afsted udover vandet. Hvordan det helt rigtige Setup er til lige netop din stang, afhænger af flere ting. Men er du i tvivl, så spørg til råds hvor du har købt dit grej. Ofte har de en god baggrundsviden i butikkerne til, at kunne klæde dig ordenligt på til dit næste fiskeeventyr.

Knæk og bræk derude.

  • Thomas