Sidste weekend afholdt Dansk Havfiskerforbund Danmarksmesterskab på Øresund.

Konkurrencen går primært ud på at fange så mange arter som muligt, men antal fisk og størrelse giver også point, så der skulle en masse finurlige tackler til Øresunds mange arter.

Eneste fællesnævner for mine tackler er, at de er bundet på Sufix fluorocarbon, men i rigtig mange af tilfældene sidder den klassiske røde VMC 7054 fladfiskekrog i forskellige størrelser for enden af rigget.

Makrel, sild, hornfisk, sej og torsk kan fanges på kunstagn, specielt forfang fra elbe med røde eller selvlysende hoveder er effektive, og gerne med en lille blank pirk for enden.

Resten af arterne skal medes, her er der små arter som Havkarusse, savgylte og kutling, glyse, håising og til dels knurhaner, der kræver rigs med små fine kroge, mens skrubbe, rødspætte ising, lange, berggylte, hvilling og ulk kan fanges på tackler der normalt bruges til fladfisk.

Jeg fangede 10 arter første dag og 12 arter anden dag. De 12 arter på 2.dagen var nok til at vinde båden, men desværre var de 10 arter fra 1.dagen så skidt et resultat, at jeg samlet ende på en 5. Plads. Præmien for en femteplads var et fint hjul fra 13Fishing.

God størrelse berggylte, som blev genudsat