Det engelske udtryk “If you chum… they will come!” passer perfekt på makrelfiskeriet.

Vi var ude i Thokes båd, og da vi hverken havde chum maskine eller frossent fiskemos i fryseren, måtte vi chumme manuelt ved at have frisk blendet fiskemos vi smed i vandet med en ske, samt små fiskestykker vi smed i med hånden. Temmelig hektisk, når makrellerne skulle holdes omkring båden, og samtidig hives op.

Selvom det lyder nemt, så er makrellerne faktisk ret svære at fange. De hugger nemlig lynhurtigt og spytter agnen et splitsekund efter. Ofte svømmer de også uden om agnen, fordi de lurer at der er noget galt.

Hvis man kan lokke makrellerne helt op i overfladen, kan man se om de tager agnen og derved at de noget lettere at fange, men hvis de er +3 meter nede, så skal man mærke efter hugget og være lynhurtig med tilslaget.

Ofte vinder makrellen denne dyst, og derfor fisker vi altid med 2 kroge så man kan nå to forsøg inden der skal agnes op igen.

Da makrellerne nemt opdager bedraget har vi gjort os umage med tacklerne. For at rigget ikke skal synke for hurtigt i forhold til chum stykkerne bruger vi lette komponenter fra VMC. En mini rustfri svirvel og små str. 6 7119 BN Light Dropshot kroge, som er vildt skarpe.

Og for at makrellerne ikke skal opdage forfangslinen har vi selvfølgelig valgt sufix fluorocarbon som er næsten usynlig i vandet.

Vi fiskede makrel i 2 timer og det blev til 50-60 stærkt fightende makrel.