Et eftermiddagssmut på vandet efter fladfisk.

Tacklet til fladfisk består altid af en gennemløbspirk på 60-170 gr., hvor størrelsen afhænger af dybde, strøm og vind på dagen.

Hovedlinen på tacklet er 0.50-0.60 Sufix fluorocarbon, ikke fordi tacklet skal være usynligt, men mere på grund af slid fra den tunge gennemløbspirk. Krogtafterne består af Sufix 0.33-0.37 Sufix Fluorocarbon, igen på grund af slidstyrken. På denne måde knækker krogtaften også ved bundhug, så jeg kun mister krogen og kan beholde pirken.

Krogene er altid VMC’s fladfiskeklassiker, 7054 TR Worm Hook i str. 1 eller 2. Den er formet så der ikke er så meget slid på krogspidsen, når den trækkes over bunden, og derved holder den sig skarp i længere tid end andre kroge. Samtidig kroger den virkelig godt.

Vi besøgte først et spot til rødspætter, dog uden at ramme nogen store, men der var fint med fisk.

Skrubbe tackel

Teknikken til rødspætter er konstant at flytte taklet hen over bunden i korte rolige bevægelser, og selvfølgelig være hurtig med tilslaget, når hugget falder. Rødspætterne kan ikke lide for meget fart, så jeg flytter tacklet med 0.5-0.6 knob under fiskeriet. Efter min mening er de bedste farver til rødspætte perlemor, og selvlysende / grøn fluorescerende.

Rødspætte tackel

Efter rødspætterne besøgte vi et gammelt skrubbe spot – her var dog ingen skrubber hjemme, og vi skulle lige til at sejle videre da Thoke krogede en skrubbe lidt væk fra området. Og så kom der ellers gang i fiskeriet, og vi endte med 35-40 skrubber på kort tid.

Teknikken til skrubber, er den samme som til rødspætter. Dog kan skrubberne fiskes noget hurtigere, så her flytter jeg tacklet med 0.8-1.2 knob under fiskeriet. Farverne til skubbe er også mere hidsige, end til rødspætte. Skriggul eller orange synes jeg virker bedst.