En suuuper fed weekend er overstået. 2 fulde dage med konkurrence fiskeri og hyggesnak sammen med 84 andre bådteams på Silkeborg – og Skanderborg søerne.

Konkurrencen gælder om at fange flest cm fisk hver dag, og hver dag får man så en placering.

Konkurrencens vinder er den med færrest point, så hvis man laver en førsteplads begge dage er man sikker vinder med 2 point.

Det betyder også at man skal fiske godt begge dage, hvis man skal gøre sig forhåbninger om en topplacering.

Der må meldes 3 aborre, 3 gedder og 1 sandart ind hver dag. Aborre og sandart cm tæller dobbelt, så aborren er også en vigtig fisk at satse på, mens sandarten er en super bonusfisk.Sandartfiskeriet er gået meget ned i området grundet vandre/zebra musling, der har gjort vandet mere klart og et massivt skarvproblem, men i år blev der fanget 3 sandart over de to dage. Målet hjemmefra var en top 10 placering, da der er virkelig mange dygtige teams med, hvoraf en del har stort lokal kendskab.

Weekendens bedste Gedde agn

Første dag i Silkeborg var vores plan var at sikre 3 hurtige aborrer, og derefter bruge resten af tiden på at fange gedder. De 3 aborre lykkedes rimeligt hurtigt, men da de kun var 27-28 cm. valgte vi at bruge lidt ekstra tid, så vi kom op på fisk på 29, 31 og 34 cm.

Gedden er meget svær på Silkeborg søerne og der var kun 5-6 teams der lykkedes med 3 gedder.

Vi mistede en efter kort fight, fik en lille en på 61 cm og havde 2 hug mere vi ikke fik. Alle tilbud var på den lille Rapala Peto eller på Rapala Flat Rap. Efter første dagen lå vi nr 13, så en topplacering var helt udelukket, men top 10 var stadig indenfor rækkevidde.

Anden dagen var planen lidt blandet gedde/aborre fra start, hvorefter vi skulle finde en nogle store gedder og evt en sandart.

Det startede fint med en gedde på 80 cm og en aborre, men da der ikke skete mere i området, skiftede vi over til at søge efter store gedder. Thoke fandt ret hurtigt en fint ekko på vores Humminbird Solix, og det resulterede i en gedde på 118cm, men den kan Thoke selv fortælle om, for det var virkelig 1. klasses vertikal fiskeri, og det tog lang tid før han fik den til at hugge.

13fishing’s “my name’s Jeff” sikrede hurtigt en stak aborre

Herefter fandt vi en stime aborre, som var svært glade for vores 13fishing jig “my name’s Jeff” og på kort tid havde vi aborre på 33 cm og 2x34cm i båden.

Sidste gedde var lidt svær at finde, og vi måtte ud i noget kastefiskeri langs sivkanten for at sikre en lille gedde. Det resulterede i 2 små gedder, der blev fanget på Rapala Peto i den lille størrelse og en Rapala X-Rap jointed.

Resultatet på Skanderborg var en 3. Plads, så vi endte totalt på 16 point, som rakte til en samlet 7. Plads, hvilket var meget tilfredsstillende.

Første, anden- og tredjepladsen havde alle 8 point, 4. Pladsen havde 10 point og 5. Pladsen havde 14 point.