Aktivt kastefiskeri efter gedder er nu engang bare sjovere, end at ligge inaktivt og dørge dem.

Hele efteråret bruger jeg stort set kun én agn når jeg er på søen, nemlig Rapala Peto. Måske skulle jeg hellere skrive en type agn, for jeg bruger den i mange forskellige farver og både i 14 og 20 cm model.

Hvis dybden er 2,5 meter eller der under, fisker jeg Peto direkte fra pakken. Hvis det er over dybere vand, sætter jeg som regel lidt belastning foran, så den kommer lidt længere ned i dybet. Min løsning på belastning er Storms R.I.P adaptor og tilhørende zinkvægte fra Multi Depth Screw systemet, ganske enkelt fordi de er så lette at bruge og skifte.

Peto kan fiskes med konstant indspinning, hvilket reelt svarer til at dørge med den. Jeg har dog gode erfaringer med at variere indspinningshastigheden, da temposkiftet ofte får gedden til at hugge.

Tilsvarende kan et spinstop også udløse hug, især hvis der er belastning foran agnen, så den dykker hurtigt i dybet under et spinstop.

Fiksering af bageste trekrog

Et godt lille fif er i øvrigt at sætte den bagerste trekrog fast i halen på Peto’en. Det ændrer overhovedet ikke på gangen, men til gengæld sikrer det at krogene er optimalt eksponeret, år gedden hugger