Det har i år været virkelig svært at skaffe levende skaller til aborrerne, men til min seneste tur lykkedes det at fange en anstændig mængde, dog var de ALT for små til min sædvanlige str. 1 eller 2 VMC wacky krog.

Efter min mening, er det vigtigste ved fiskeri med levende agn, at skallen er bevæger sig meget, for at tiltrække aborrernes opmærksomhed. Derfor er det vigtigt med en let krog, så skallen ikke bliver “ankret” til bunden. Samtidig er det vigtigt at krogen har et stort kroggab, så den kan komme udenom angfisken i tilslaget. Det er således altid en afvejning, mellem vægt og krogstørrelse, hvor overvejelsen går på hvor lille en krog man kan nøjes med, og hvor tynd wire man kan acceptere.

Jeg måtte mit brede krogsortiment fra VMC igennem og endte med en 7119BN light dropshot krog i str. 2, der er lavet i virkelig fin wire og er ultra skarp.

Kombineret med tyndt 0,21mm Sufix Fluorocarbon skabte det et superlet rig, hvor de små skaller kunne bevæge sig optimalt.

Fiskeriet denne dag var ikke let, og der blev kun til få fisk. Skallen skulle helt hen foran snuden på aborren og tirre den en del før aborren kunne lokkes til hug. Det besværlige fiskeri blev opvejet af snitstørrelsen og det lykkedes at fange to super aborre på henholdvis 1920 gr. og 1940 gr.