Så har jeg endnu engang fisket lidt aborre på kunstagn. Denne gang på 13Fishing’s flydende “my name’s Jeff” jig.

Jeg har fisket den på 2 måder der har været ret så effektive, Texas rig og og dropshot rig.

Selvom jeg har fisket den på dropshot rig, så har stilen bestemt ikke været den klassiske forsige dropshot stil. Jiggen flyder nemlig så meget, at der skal lidt fart på. Derfor har jeg fisket ganske langsomt indspinning med lidt små jigbevægelser undervejs. Dropshot rigget gør, at agnen bliver hævet lidt fra bunden, så det brugte jeg til at fiske over områder med lidt snask på bunden.

Fin fisk på dropshotrigget

Krogen var en VMC 7342 WG i str. 1/0 bundet på Sufix Fluorocarbon i 0,24 mm med en Palomar knude

På Texas rigget giver den flydende jig den kæmpe fordel, at man i spinstop kan give line, så jiggen stiger i vandet. Ved at stramme hurtigt op, suser jiggen igen ned til det lille tungstenshoved, og på den måde ligner det en byttefisk der er virkelig syg (først stiger den uden bevægelse og så svømmer den hovedet ned i bunden). Denne teknik var klart den bedste i de svære perioder på dagen, da jeg kunne fiske rigget aktivt uden at flytte tungstenshovedet.

50 cm aborre fanget på Texas rig

Texasrighet består af tungsten flippin weight fra VMC i 11 gr. samt en VMC’s 7342 WG i str. 1/0 som er meget let, og derfor hjælper til at jiggen stiger hurtigere mod overfladen

Største fisk var hele 50cm, men desværre ret tynd, så vægten kunne “kun” snige sig op på 1520gr