Januar er kommet godt i gang.

Jeg har været på lidt forskellige korte ture.
Både fra land og båd. Det havde dog ikke leveret nogen fisk. Men jeg har fået en idé om hvor fiskene gemte sig. Så en fredag fik jeg en spontan idé da det så ud til vinden skulle ligge sig helt.. Og hørte min makker om han var klar det var han.

– Vi tog ud lige efter X-Factor for at prøve om vi kunne overliste et par gedder på vertikal fiskeri, og det var et godt valg. Undervejs kæmpede vi lidt med vinden, da den ikke lagde sig som vejrudsigten ellers sagde, så vi måtte ind under skoven for at finde læ, så vi kunne holde os på fiskene. Der var ikke mange chancer, måske fordi vi er meget kritiske med vores ekkoer Tror vi fandt 6-7 fisk, som vi kunne dyppe på, og der var kun tre af dem, som viste interesse.

– På turen fik vi to gedder i båden med den største på cirka 110 centimeter og 8,65 kilo. Den en anden målte 106 centimeter.

Pelagiske vertikal fiskeri
Det er en mega spændende form for fiskeri, hvor man kan se fisken stiger til agnen og hugger eller afviser ens agn.

Mit opsæt til pelagisk vertikal
Linen var Sufix 832 i 0,13,
1 m 0,92 sufix flourcarbon
Endegrej: Storm Joker Vert 9 tommers softbait. Monteret på et 50 g hoved og så en enkelt VMC trekrog STR 2 i X2
Stang 13 fishing fate black 20-80g 7,0 fod
Hjul 13 fishing inception

Fiskene jeg var så heldig at få den aften stod i 11 meters dybde, og steg langsomt op til agnen, imens jeg langsomt løftede agnen. Da fiskene var helt oppe ved softbaitet, fjernede jeg blikket fra ekkoloddet og kiggede på stangtoppen, for ikke at give modhug for tidligt. Jeg forsøger at vente med at give modhug til jeg mærker vægten fra fisken i stangen. Men det kan være uhyggeligt svært når man kigger på skærmen og ser gedde og ens agn bliver til et enkelt ekko. I mens ens hjerte hammer med 180.