Det er altid spændende når det nye grej kommer.
Samt de forventninger man har til sit nye grej.
Det starter allerede inden man overhovedet har fået det i hænderne. Allerede når man sidder og ser det på billeder, på nettet eller i bladene. Så får man det i hånden, når man står hos sin lokale grej butik. Det kan være det nye lækre multi hjul, hvor der er kælet for diverse lækre detaljer. Man mærker hvor dejlig let det køre, hvordan bremsen er.
Er det ens nye stang så står man og føler på vægten, tjekker klingens auktion, hvordan der er kælet for detaljerne ved hjulholderen.
Det kan også være de nye lækkerier af agn som er kommet hjem. Hvor man er spændt på hvordan mon denne agn går i vandet, går den rigtigt, vælter den. Vil gedden overhovedet spise den.

Jeg har fået fat i 2 nye sæt til mit geddefiskeri og kan sige med det samme at de klare mine behov til UG.

Det ene er en 13fishing concept A3 hjul med en 13fishing black fate 8,6″ med kastevægt på 40-130g. Det passer perfekt til de agn jeg bruger.
De ang jeg fisker med for tiden på denne stang er Rapala peto, den er kommet i en fed motoroil farve. Så er det Storm V-slap som kom sidste forår. Den sidste jeg fisker med og også en helt ny agn. Den er fra 13fishing og den hedder Bamf. Det er en brasen imitation. Med et stort hulrum, så den kan fiskes fuldstændig weedless, så man kan komme ind i grøden og grave gedden grum frem.

Mit andet sæt er, et 13fishing tx2 og en 13fishing black muse, 7″ 5-20g.
Dette sæt bruger jeg til det lettere fiskeri. Blandt den nye Rapala Rap V-blade.
Let stang og let hjul. Der kaster fint med de mindre wobler. Selv om det er en let stang har den fin ryggrad til at sætte krogen. Største fisk jeg har haft på denne. Er en gedde på 9,3kg og det klarede den uden problemer.

Som sagt nyt er godt. Men man må endelig ikke glemme de gamle klassikere.
På min test tur. Blev jeg lidt træt af at kun stå og kaste tunge agn. Så skiftede til mit lette sæt. Bom Sagde det lige og så var der hurtigt 2 gedde inde ved både som ikke kunne stå for min gamle gennem gnaskede Rapala flat rap.

Så husk de gamle klassikere, i år lancere rapala nogen rigtig gamle finske storfangene geddeblink.
Dem er jeg spændt på at komme og teste til maj. De har fået en masse fede farver og UV. Så der er bare skrald på. Det bliver fedt. Mere af den nå vi kommer til maj… men her lige en teaser. Så i også kan nå at få proppet er par stykker i grejboksen inden maj.

Knæk og bræk

Morten Beck Nielsen