I St. Vejle å ved Ishøj, bliver aborrerne på denne årstid meget selektive og nægter stort set at spise andet end rejer. Der er også lidt længere mellem fiskene, men til gengæld har fiskene en af de absolut bedste snitstørrelser i Danmark. Derfor bruger jeg meget af min tid efter aborre netop her.

Aborren spytter agnen forholdsvis hurtigt, hvis den mærker modstand, derfor er det vigtigt at bruge et wagler/antenneflåd, så fisken ikke mærker modstand. Bobbleflåd er et absolut No-Go til dette fiskeri.

Match flåd og super skarp VMC 7136CB

Metoden der giver flest fisk, er en aktivt fisket, levende reje, som skiftevis svæver op i vandet og langsomt synker mod bunden.

For at sikre dette bevægelsesmønster kræver det at belastningen af flådet sidder højt, så resten af tacklet kan bevæge sig frit, samtidig er en tynd linediameter en fordel, så rejen bevæger sig så naturligt som muligt. Det yderste stykke er altid sufix fluorocarbon, som har fordelen af, at være næsten usynligt i vandet, og samtidig er enormt slidstærkt.

Sådan agnes rejen

Som krog bruger jeg den mega skarpe 7136 med Carbon Black coatning fra VMC. Coatingen gør at krogen holder sig skarp i længere tid, og dermed er det lettere at agne rejen og kroge aborren.

Dagens største

Bedste stang til dette fiskeri er klart en matchstang på 13-14 fod f.eks. Okuma Ceymar match. Da fiskeriet foregår med nylonline, behøver man ikke ofre en formue på hjulet. Jeg bruger typisk et str. 20 – 30 hjul i en prisklasse omkring de 500kr, f.eks. Okuma Epixor XT eller Ceymar XT

Årets første tur med dette setup resulterede i 6 aborrer, med den største på 1280gr.