Fjorden er ved at vågne. Vi har haft lækkert forårs vejr de sidste par uger. Der var rigtig ved at komme liv i fjorden, føde emner tæt under land. Men med en koldfront fra nord, blev det hele lige sat på pause, fiskene i min baghave blev svære at finde, ej heller på finnerne og hug villig som tidligere.

De sidste to aftener, viste der sig hurtigt et mønster, valg af agn størrelse skulle vise sig at være den rette løsning.

Monteret med en Light Inline enkelt krog fra VMC kunne jeg nette denne skønhed, der fulgte min 10 grams Møresilda i kobber helt ind til stangspidsen. Et kort spinstop udløste hugget.

Klassikeren Møresilda har været i grejboksene siden 1955. De bliver solgt under navnet “Remen” og ejet af firmaet Rapala VMC.
De har en meget livlig vrikkende gang i vandet og ligner en svømmende lille fisk. De lidt voldsomme bevægelser laver en masse ballade i vandet. De kommer i forskellige størrelser og farver, så der er lidt for enhver smag.

Mens solen gik ned og fisken svømmede tilbage ud i fjorden. Kunne jeg stille gå tilbage mod bilen, med en dejlig fornemmelse, at man på to hurtige aften ture ved fjorden kunne lykkes at lande en 51cm og en 50cm havørred.

Knæk og bræk Flemming