I de varmere måneder på året, benytter jeg tit Jerkbaits og Crankbaits, til mit Aborre fiskeri. Da jeg kan fiske dem aggressivt med små jerk med stang efterfulgt af nogle gode pauser hvor agnen bare står stille, enten højt i vandet eller lade dem arbejde ned til deres normale dybde. Nogle forhold skal spille ind før jeg vælger dette setup, har der været stabilt højtryk i noget tid – er fiskende på finnerne, ser jeg jagt i overfladen.

Der er mange varianter af Jerkbaits og Crankbait,  ens for dem alle er at de har deres egen gang ved normal indspinning, jeg har en teori om at hvis du har en Jerk eller Crank der ved indspinning slår meget ud til siderne, vil jeg benytte denne i de månder hvor fiskene er meget aktive og rigtig på rov. Hvorimod de mere afdæmpede bevægelser på agnen vil jeg benytte i de kolde måneder, hvor fiskende kan være mere inaktive og generelt sløve. Fisker generelt mere med eksempelvis Dropshot, Tokyo Rig osv. Når det hele skal præsenteres meget langsommere.

RAPALA SHADOW RAP SHAD

Til dette fiskeri benytter jeg en Omen Black Casting 6’8 ML 5-20g Ekstra fast, denne hurtige aktion på stangen gør at en mindre del af  stangen vil bøje under kast, eller når man sætter krogen I fisken. Jeg for et mere præcist kast og har en god dybde i stangen der virkelig kan sætte krogen iselv tæt beplantede områder hvor fiskene ofte står.

Omen Black Casting 6’8 ML 5-20g Ekstra Fast

Hjulet er en klasse for sig selv, Gen II Concept Z SLD fra 13fishing. Hjulet er monteret med et SLIDE magnetisk kastesystem, der gør mine kast lettere at kontrollere i både med- og modvind med blot et enkelt klik frem eller tilbage med tommelfingeren.
Hjulet kommer med CZB-lejer lavet af polymer der er korrossionsbestandige. Det samme gør sig gældende med bremsesystemet, begge af disse tiltag medvirker til et virkeligt solidt og holdbart hjul.

Concept Z SLD

Efter min mening det perfekte setup, til disse former for fiskeri, brugen af SLIDE funktion gør agn skift til en leg, et par klik og du er gået fra at kaste med 20gram til 10 gram med samme kaste længde. Det kræver selvfølgelig lidt øvelse i indstilling, men absolut tiden hver.

For yderligere information gå til Normark.dk

Knæk og bræk Flemming