Denne opsætning giver mig mulighed for at fiske blandt tæt vegation, højt stående vandplanter samt åkande skov. Et af de steder Aborren tit står og venter på bytte fisk. Så det tidlige forår hvor beplantningen for det ofte er faldet sammen hen over vinteren samt de varmere måneder når det hele vækster igen, kommer dette setup til sin ret.

Vmc’s Tokyo Rig giver fri bevægelse, da krogen er monteret på en springring der har fat i en svivel der monteret til hoved line. Nederst på ringen er der monteret en vægt “wire” der har indbygget svivel. Så hele dit setup kan drej frit rundt om sig selv og giver en unik præsentation.

Vægt og Rig kommer i forskellige størrelser.

Monteret med VMC’s tungsten flipping vægt, gør det at jeg kan kaste direkte ind i åkander og andre planter, da den ved sin form skyder sig gennem planterne og derved kommer til bunden let som ingenting. Aborre bliver også tricket af lyde, her vil man også kunne sætte en plastik perle på “wire” stangen over vægten, det vil udløse små klik lyde når du arbejder din agn tilbage.

Tokyo Rig med en Vertigo Minnow

En kort aften tur, kunne jeg lokke en håndfuld Aborre frem fra deres skjul. Fiskede rundt om et stort grøde bælte, det gav pote med denne som den største på 40cm. Den huggede på Vertigo Minnow fra 13fishing, et let agn der har en godt svæv i vandet og samtidig kan ved mine spinstop stå op fra bunden da den er flydende.

For mere information hop forbi Normark.dk

Knæk og bræk Flemming