Weekenden stod på tur på furesøen, hvor Ishøj sportfiskerklub havde deres årlige sommerkonkurrence efter Rovfisk.

Der er præmier til største gedde, aborre og sandart, hvis man skulle være så heldig at fange et af de få eksemplarer i søen.

Dagens sværeste fisk, skulle dog vise sig at være aborre, da de sædvanlige toppe og grunde var støvsuget for fisk.

Det eneste vi så var enkelte fisk der stod lige over bunden og bestemt ikke var i hug humør.

Normalt ville vi aldrig bruge tid efter mikro aborre, og slet ikke under den slags forhold, men nu var det jo en konkurrence, og både Ulrik og jeg er udprægede konkurrence mennesker – i hvert fald, når det gælder fiskeri.

Vi fangede de to eneste aborre i konkurrencen, på 100 og 180 gr, så de vandt selvfølgelig første og andenpladsen i aborre

De blev taget på dropshot, hvor agnen var en rød “spike tail” fra Blue Fox’s serie af “Lil’ Creatures”. Agnen har duft af krebs, og den røde farve blev valgt, da både farve og størrelse minder om de blodworms, som de små aborre elsker at mæske sig i.

De blev agnet på en af de nye 7130NE drop lok kroge fra VMC, der har en lille lak kugle, der forhindrer agnen i, at glide ned over krogbøjningen.

Til aborrefiskeriet brugte vi begge en 7 fods Omen 5-20 gr spinnestang fra 13fishing. Stangen er let og stiv med hurtig aktion, så krogen let sættes, når aborren hugger.

Vertikal fiskeriet var noget bedre end aborrefiskeriet – faktisk var det uhørt godt fiskeri, men det kan Ulrik få lov at berette om. Resultatet var at vi kunne score 1. OG 2. plads i sandart, samt 1. og 3. plads i gedde.